Σάββατο, 24 Μαρτίου 2012

To Παοκάκι

Μετά από αρκετό καιρό...σχεδόν 2 1/2 μήνες πήρα τη μεγάλη απόφαση και κατέβηκα σε τουρνουά και πάλι.

Το Παοκάκι (όπως αποκάλεσε τους DE ο φίλτατος Λευτέρης) κατάφερε να φέρει από ένα σε όλα τα αποτελέσματα (Ν/Ι/Η) με τις εξής εντυπώσεις/ συμπεράσματα:

Βασικά κατέβασα τη καλύτερη, ως τώρα, λίστα που έχω φτιάξει και έχω δοκιμάσει με 2 Hemis,8 tryborn, 10 Kabalites σε 2 οχήματα 2 8άδες από μάγισσες σε 2 Raider, 1 5άδα Wracks, 4 Scourges, 2 Ravager & 1 Razorwing. Όλο το πεζικό σε Venoms kai Raiders με Flickerfield.

Πρώτο παιχνίδι εναντίων Eldar. H Λίστα του αντιπάλου αρκετά καλή και χωρίς να πολυθυμάμαι αρκετά πράγματα από Eldar που είχα παίξει στο ICT πριν 3 μήνες και σε συνδυασμό με πολύ κακό ζάρι το παιχνίδι έληξε ισοπαλία (βάσεις ήταν κ pitched battle). Βέβαια έχασα κατά πολύ στα VPs. Δοκίμασα και στους 3 αγώνες όλο το στρατό ρεζέρβα και εκεί το ζάρι ήταν μαζί μου ήρθαν όλα όταν έπρεπε αλλάδυστυχώς το shooting μου και επίσης και τα saves μου ήταν πολύ φτωχά. Παρόλα αυτά την ισοπαλία την έφερα.

Δεύτερο παιχνίδι (dawn of war, kill points) πάλι με Eldar ήταν σαρωτικό για εμένα. Αν και έγινε ψιλοασυνενοησία στην αρχή με τη παράταξη το ζάρι μου ήταν φανταστικότατο και έχοντας πλέον μάθει τις αδυναμίες τους τον τσάκισα από την αρχή. Βέβαια ο αντίπαλος ήταν πιτσιρικάς και πιο άπειρος ακόμα και από εμένα (αλλά αυτό ας μην αμαυρώσει τη ΠΡΩΤΗ νίκη μου σε τουρνουά!!!!)

Τρίτο παιχνίδι εναντίων του Στέφανου με τα άλιεν του σε γωνίες και 3 objectives. Πάλι πήγα σε ρεζέρβες. Το παιχνίδι έως και τον τέταρτο γύρο ήταν πάνω κάτω μονότερμα των tyrannids χωρίς να φέρνω saves και να τρώω πολύ ξύλο ασταμάτητο. Εκεί, όμως προσπάθησα να γυρίσω το παιχνίδι. Με ελάχιστα units που μου μείνανε. 4 truborn/venom, heamon/raider, 5 wracks, 4 wyches, 3 scourges, 5 kabalites, 1 raider κατάφερε να του κάνω denied το 1 obj που είχε, να κάνω claim 1 εγώ και να του έχω σε CC 4 units. Αν και θα έχανα σε VPs αν τελείωνε εκεί το παιχνίδι θα νίκαγα. Αλλά δυστυχώς το παιχνίδι συνέχισε για άλλους 2 γύρους όπου και ήρθε το ολοκληρωτικό wipe μου.

Συμπεράσματα... Η τακτική με τις ρεζέρβες πάει πολύ καλά αφού ουσιαστικά και βαράω πρώτος, και έχω το τελευταίο λόγο στο παιχνίδι και βάζω εκεί που με συμφέρει τα units μου αλλά ίσως εναντίων tyrannids να μην χρειάζεται και να τα κάνω όλα deploy και να εξαπολύω όλο το shooting μου γιατί με το συγκεκριμένο τρόπο των reserve είχα πολύ περιορισμούς στο terrain γιατί εξαπλώθηκε σε όλο το terrain.

Kαι εν κατακλείδη το Παοκάκι ίσως τελικά να μην είναι Παοκάκι, ούτε βέβαια και Παοκάρα αλλά Παοκ. Μπορεί σίγουρα να κάνει την έκπληξη εκεί που δεν το περιμένεις και να κλέψει τη νίκη μέσα από τα χέρια σου, και αυτό είναι κάτι που με χαροποιεί ιδιαίτερα και για αυτό είμαι και ιδιαίτερα χαρούμενος με τη σημερινή απόδοση μου στο τουρνουά!!!

Αυτά.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου