Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Καλή αρχή... που λέει ο λόγος...



Mετά, λοιπόν, από μόλις μίας εβδομάδας καιρό από τη στιγμή που πήρα το καινούργιο Codex και αρκετής μελέτης κατέβηκε στο πρώτο (και ίσως στο μοναδικό τουρνουά για πολύ καιρό καθόσον ωσονούπω θα ασχοληθώ με άλλου είδους wargaming (!) ) στο Βύρωνα και στο Boxes of War.
To format του τουρνουά ήταν βέβαια όχι το καλύτερο γιατί επιτρεπόταν unbound και ένας από τους τρεις αντίπαλους μου κατέβασε μπεκρήλες Necrons. Θα κάνω μία σύντομη περιγραφή του συγκεκριμένου αγώνα αλλά κατα τα άλλα το σκορ της συγκεκριμένης αναμέτρησης δεν θα συμπεριληφθει στα σκορ.

Η λίστα μου ήταν αρκετά συμπαθητική για 1500 πόντους. Είχε Urien, Grotesque,  2x5 Kabalite Warrios in Venom /2SC, 6xReavers /2 HL, Razorwing Jetfire, 2x5 Scourges /w 4 HB, 2 Talos /wHB, 1 Cronos. Με  λίγα λόγια Coven λίστα από το καινούργιο Codex.

Πρώτες εντυπώσεις... Ίδιος στρατός αλλά διαφορετικό συναίσθημα... ευχάριστο. Πολύ καλό το ότι πλέον δεν χρειάζεται να σκοτώσεις μονάδες εξ ολοκλήρου για να πάρεις Pain Token. To Power from Pain πολύ καλό και μπορείς να το μπουστάρεις έξυπνα και διακριτικά.

Πρώτος αντίπαλος άπειρος παίκτης Space Wolf αλλά δυστυχώς έκανε κάτι τυχερό που του βγήκε το παιχνίδι μου κλέιδωσε τα Uber Unit Grotesque με ένα Dreadnaught και ξεχνώντας ότι τα Drop Pod πλέον κάνουν Deny τα objectives έχασα έτσι το Relic και το παιχνίδι 2-1.

Δεύτερος ένα παίκτης Necron που κατέβασα μπεκρήλα unbound δεν με νοιάζει. Η επόμενη φορά που θα παίξω με Necrons θα έχουν φάει το ίσιωμα της 7ης έκδοσης οπότε κλάιν μάιν.

Τέλος ένα παιχνίδι με Orks. Ίσως το πιο ενδιαφέρον. Βέβαια ο αντίπαλος αν και παίζαμε για τις δύο τελευταίες θέσεις έδειξε κουτοπονηριά και Unsportmanship στο Charge του Urien με τα grotesque του εναντίον του Warboos του συν το γεγονός ότι ξέχασα να βάλω το Jet Fighter στον αγώνα είχε ως αποτέλεσμα να χάσω τελικά 13-11. Βέβαια τον αγώνα τον θεωρώ δικό μου καθόσον το αμφιλεγόμενο σημείο θα έπρεπε να μου το παραχωρήσει ενώ αν έβαζα και το αεροπλάνο νομίζω θα τον είχα κάνει table από τον 3ο γύρο. Για αυτό και μόνο τη θεωρώ τη νίκη αυτή δική μου.

Συμπεράσματα. Το Codex έχει εμφανείς διαφορές από το προηγούμενο. Επίσης και έχει και εμφανείς συνδυασμούς μονάδων που θεωρητικά να γίνουν auto take... Θα προσπαθήσω να βρω τα κρυφά.
Μέχρι λοιπόν την επόμενη ανάρτηση....Η οποία μπορεί να αργήσει κιόλας ...

Stay Safe...And pray they dont Take you Alive....












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου